Prognoza meteo INMH intre 31 Octombrie – 13 Noiembrie 2016 pentru #Romania

Prognoza meteo INMH intre 31 Octombrie – 13 Noiembrie 2016 pentru #Romania.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. Prognoza meteo INMH intre 19 Septembrie – 02 Octombrie 2016.

Prognoza meteo INMH pentru urmatoarele 2 saptamani

Prognoza meteo BANAT

În prima săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit; în medie, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și cel mult 15 grade, iar cele minime între 0 și 4 grade, cu valorile mai mici la sfârșit de octombrie și în zilele de 1, 3 și 4 noiembrie. În cea de- a doua săptămână, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei, cu temperaturi, în medie, între 10 și cel mult 15 grade la valorile maxime și între 4 și 6 grade la cele minime.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 2…3 noiembrie, dar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.prognoza-meteo-banat

CRIŞANA

În prima săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit. Temperaturile maxime, în medie, vor fi cuprinse între 8 și 10 grade, ușor mai ridicate în ultima zi, iar cele minime se vor situa între 0 și 4 grade.

În săptămâna a doua, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei și chiar ușor mai ridicat la valorile nocturne. Temperaturile maxime se vor încadra, în medie, între 10 și 12 grade, mai ridicate în prima zi, iar cele minime între 2 și 6 grade.

Probabilitatea pentru ploi, pe arii extinse, local mai importante cantitativ, va fi ridicată în cea mai mare parte a timpului.prognoza-meteo-crisana

Prognoza meteo TRANSILVANIA

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, pe parcursul primei săptămâni. În medie, vor fi temperaturi maxime cuprinse între 6 și 11 grade și minime între -3 și 0 grade. Valorile mai ridicate se vor înregistra în 2…3 noiembrie când vor fi precipitații, predominant sub formă de ploaie.

În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, iar din punct de vedere termic vremea se va încălzi, astfel încât, majoritatea valorilor de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei. Maximele se vor încadra între 8 și 12 grade, iar minimele între 0 și 4 grade.prognoza-meteo-transilvania

MARAMUREŞ

În prima săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișuit. În medie, vor fi temperaturi maxime cuprinse între 7 și 10 grade, cu valorile mai mari în ultima zi a săptămânii și minime care vor varia între -3 și 3 grade.

În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal și va consta în valori de temperatură cuprinse, în medie, între 9 și 12 grade la maxime și 1…5 grade, la minime.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 1…4 noiembrie când vor fi precipitații mixte, precum și în intervalul 6…13 noiembrie, când dominante vor fi ploile, local însemnate cantitativ.prognoza-meteo-maramures

Prognoza meteo MOLDOVA

Regimul termic din prima săptămână de prognoză se va situa sub cel ce ar fi normal în această perioadă, cu temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 7 și 11 grade și minime între -1 și 3 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor fi apropiate de cele climatologice specifice perioadei.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în primele 3 zile din interval și din nou în perioada 7-13 noiembrie.prognoza-meteo-moldova

DOBROGEA

Valorile termice din prima săptămână vor fi, în medie, mai mici decât cele normale ale perioadei; maximele vor fi cuprinse între 8 și 13 grade și minimele între 2 și 6 grade.

Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 16 grade, iar cele minime între 4 și 9 grade.

Vor fi ploi, în general slabe cantitativ, în intervalele 3-4 noiembrie și 7-13 noiembrie.prognoza-meteo-dobrogea

Prognoza meteo MUNTENIA

În prima săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă, cu temperaturi maxime cuprinse între 10 și 13 grade și minime între -1 și 4 grade, în medie regională.

În cea de-a doua săptămână, odată cu creșterea de temperatură, regimul termic se va situa peste cel climatologic specific perioadei. În medie, valorile maxime se vor încadra între 11 și 15 grade, iar cele minime între 2 și 7 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalele 3-4 noiembrie și 7-13 noiembrie.prognoza-meteo-muntenia

OLTENIA

Regimul termic se va menține, în general, sub cel climatologic specific perioadei. În medie regională, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 13 grade. Temperaturile minime vor fi între 0 și 5 grade, în prima săptămână și între 2 și 7 grade în cea de-a doua.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalele 3-4 noiembrie și 7-13 noiembrie.prognoza-meteo-oltenia

Prognoza meteo LA MUNTE

Valorile de temperatură din cursul nopților vor fi preponderent negative, exceptând perioada 7-9 noiembrie când vor atinge și depăși ușor 0 grade; cele din cursul zilelor se vor menține în jurul pragului de îngheț doar în diminețile de 1, 3 și 4 noiembrie, iar rest vor fi mai ridicate. Media valorilor maxime va fi de -1…5 grade, în prima săptămână și 4…7 grade în cea de-a doua.

Vor fi precipitații în cea mai mare parte a timpului, pe arii mai extinse în intervalele 2-3 noiembrie și 7-13 noiembrie. Până în jurul datei de 5 noiembrie vor predomina ninsorile, în perioada 6-9 noiembrie vor fi mai ales ploi, apoi precipitații mixte.Prognoza-meteo

Credit: INMH

Utilizatorul îsi asumă întregul risc legat de utilizarea acestor date.

www.stirimeteo.com furnizeaza aceste date “ca atare”. 

 www.stirimeteo.com declina orice fel de garantii, fie explicite sau implicite, incluzând (fără a se limita) orice garantii implicite de vandabilitate sau potrivire pentru un anumit scop.

În nici un caz stirimeteo.com nu poate sa fie raspunzator catre tine sau la orice terta parte pentru orice daune directe, indirecte sau profit pierdut rezultat din utilizarea sau utilizarea abuzivă a acestor date.

Leave a Reply