Prognoza #meteo INMH intre 6 -19 Iunie 2016 pentru #Romania

Prognoza #meteo INMH intre 6 – 19 Iunie 2016 pentru #Romania.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Prognoza meteo INMH pentru urmatoarele 2 saptamani
Prognoza meteo BANAT

În prima săptămână de prognoză, valorile termice diurne vor fi uşor sub cele climatologic normale pentru această perioadă, media regională a temperaturilor maxime situându-se între 23 şi 25 de grade. În intervalul 12-19 iunie, ca urmare a unui proces de încălzire, această medie se va încadra între 25 şi 28 de grade. Regimul termic nocturn va evolua asemănător, cu temperaturi minime scăzute în prima săptămână, când vor fi cuprinse între 9 şi 13 grade, dar mai ridicate între 12 şi 19 iunie, în medie între 13 și 16 grade.

Averse, descărcări electrice şi izolat cantităţi de apă mai însemnate vor fi în intervalele 6-7 şi 10-11 iunie, iar în a doua săptămână vor fi posibile în fiecare zi.Prognoza-meteo-INMH-pentru-urmatoarele-2-saptamani-Banat

Prognoza meteo CRIŞANA

În prima săptămână de prognoză, valorile termice diurne vor fi uşor sub cele climatologic normale pentru această perioadă, media regională a temperaturilor maxime situându-se între 22 şi 25 de grade. În intervalul 12-19 iunie, ca urmare a unui proces de încălzire, această medie se va încadra între 24 şi 27 de grade. Regimul termic nocturn va evolua asemănător, cu temperaturi minime scăzute în prima săptămână, când vor fi cuprinse între 9 şi 13 grade, dar mai ridicate între 12 şi 19 iunie, în medie între 13 și 16 grade.

Averse, descărcări electrice şi izolat cantităţi de apă mai însemnate vor fi în intervalele 6-7 şi 9-11 iunie iar în a doua săptămână vor fi posibile aproape în fiecare zi.Prognoza-meteo-INMH-pentru-urmatoarele-2-saptamani-Crisana

Prognoza meteo TRANSILVANIA

Prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de o vreme răcoroasă, media regională a temperaturilor maxime situându-se între 20 şi 24 de grade. În intervalul 12-19 iunie, ca urmare a unui proces de încălzire, această medie se va încadra între 25 şi 27 de grade. Regimul termic nocturn va evolua asemănător, cu temperaturi minime scăzute în prima săptămână, când vor fi cuprinse între 6 şi 11 grade, dar mai ridicate între 12 şi 19 iunie, când media lor se va situa între 10 și 13 grade.

În intervalul 6-7 şi 10-11 iunie vor fi averse local însemnate cantitativ şi frecvente descărcări electrice. Apoi vor fi posibile zilnic ploi în general slabe ce pot fi însoţite de descărcări electrice.

 Prognoza-meteo-INMH-pentru-urmatoarele-2-saptamani-Transilvania
Prognoza meteo MARAMUREŞ

Valorile termice diurne se vor situa uşor sub limitele normale pentru această perioadă și în prima săptămână vor oscila, în medie, între 21 și 24 de grade. În intervalul 12-19 iunie, această medie va creşte uşor şi se va încadra între 24 şi 26 de grade. Regimul termic nocturn va evolua asemănător, cu temperaturi minime destul de scăzute în prima săptămână, când vor fi cuprinse între 7 şi 12 grade, dar ceva mai ridicate între 12 şi 19 iunie, când media lor se va situa între 10 și 14 grade.

În intervalul 9-11 iunie şi din nou pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor fi averse local însemnate cantitativ şi frecvente descărcări electrice.Prognoza-meteo-INMH-pentru-urmatoarele-2-saptamani-Maramures

Prognoza meteo MOLDOVA

În prima săptămână de prognoză, valorile termice diurne vor fi uşor sub cele climatologic normale pentru această perioadă, media regională a temperaturilor maxime situându-se între 20 şi 24 de grade. În intervalul 12-19 iunie, ca urmare a unui proces de încălzire, această medie se va încadra între 24 şi 28 de grade. Regimul termic nocturn va evolua asemănător, cu temperaturi minime mai scăzute în prima săptămână, când vor fi cuprinse între 9 şi 13 grade, dar mai ridicate între 12 şi 19 iunie, cu valori în medie între 13 și 16 grade.

Averse, descărcări electrice şi izolat cantităţi de apă mai însemnate vor fi în intervalele 6-7 şi 10-11 iunie, iar în a doua săptămână ploi locale vor fi posibile în fiecare zi.Prognoza-meteo-INMH-pentru-urmatoarele-2-saptamani-Moldova

Prognoza meteo DOBROGEA

Vremea va fi răcoroasă până în 9 iunie, cu maxime diurne, în medie, în jurul a 21 de grade. Apoi valorile temperaturii maxime vor creşte uşor de la o zi la alta şi vor ajunge până la 24 de grade pe 12 iunie şi în jurul a 27 de grade în a doua parte a celei de-a doua săptămăni. Regimul termic nocturn va suferi modificări semnificative în prima săptămână de prognoză, când minimele vor fi cuprinse, în medie, între 11 şi 15 grade, apoi acestea vor oscila în jurul a 16 grade.

În intervalul 6-7 iunie vor fi averse moderate cantitativ şi descărcări electrice, pe arii extinse, apoi probabilitatea de apariţie a ploilor locale, dar în general slabe, va creşte din nou, după data de 11 iunie.Prognoza-meteo-INMH-pentru-urmatoarele-2-saptamani-Dobrogea

Prognoza meteo MUNTENIA

Vremea se va răci în 7 iunie, atunci când maximele diurne se vor situa în jurul a 21 de grade, apoi valorile termice vor creşte treptat, de la o zi la alta, şi vor ajunge până la 28…29 de grade. Regimul termic nocturn va suferi modificări semnificative în prima săptămână de prognoză, când minimele vor fi cuprinse, în medie, între 10 şi 13 grade, apoi acestea vor oscila în jurul a 15 grade.

În ziua de 6 iunie vor fi averse moderate cantitativ şi descărcări electrice, pe arii extinse, apoi probabilitatea de apariţie a ploilor locale, dar în general slabe, va creşte din nou, după data de 10 iunie.

 Prognoza-meteo-INMH-pentru-urmatoarele-2-saptamani-Muntenia
Prognoza meteo OLTENIA

La începutul intervalului valorile termice vor scădea uşor sub cele climatologic specifice perioadei, iar vremea se va menţine răcoroasă până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză. Astfel, temperaturile diurne vor fi cuprinse, în medie, între 20 și 24 de grade, iar cele nocturne între 11 şi 14 grade. Ulterior, regimul termic va marca o creştere treptată, iar maximele vor fi cuprinse între 26 şi 28 de grade, în timp ce minimele vor fi în jurul a 15 grade.

Vor fi averse, însoţite de descărcări electrice, în zilele de 6 şi 10 iunie, dar şi după data de 13 iunie.Prognoza-meteo-INMH-pentru-urmatoarele-2-saptamani-Oltenia

 Prognoza meteo LA MUNTE

În prima săptămână regimul termic va fi uşor mai scăzut decât cel normal în această perioadă, cu valori medii diurne în jurul a 12 grade şi minime cuprinse între 3 şi 6 grade. Apoi vremea se va încălzi treptat, iar temperaturile maxime vor oscila, în medie, între 16 şi 18 grade, iar cele minime între 8 şi 10 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii extinse va fi mai ridicată în zilele de 6 şi 10 iunie, dar şi după 13 iunie. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate.Prognoza-meteo-INMH-pentru-urmatoarele-2-saptamani-La-Munte

 

 Credit: INMH

Utilizatorul îsi asumă întregul risc legat de utilizarea acestor date.

www.stirimeteo.com furnizeaza aceste date “ca atare”. 

 www.stirimeteo.com declina orice fel de garantii, fie explicite sau implicite, incluzând (fără a se limita) orice garantii implicite de vandabilitate sau potrivire pentru un anumit scop.

În nici un caz stirimeteo.com nu poate sa fie raspunzator catre tine sau la orice terta parte pentru orice daune directe, indirecte sau profit pierdut rezultat din utilizarea sau utilizarea abuzivă a acestor date.

Leave a Reply