Prognoza meteo Romania 18 – 19 Iunie 2016 #Romania (Romania weather forecast for today).

Prognoza meteo Romania 18 – 19 Iunie 2016 #Romania #vremea (Romania weather forecast for today).

Buna dimineata. Aici puteti vedea prognoza meteo INMH pentru Bucuresti si Romania pentru 48 ore. Pentru Bucuresti este prezentata evolutia pentru urmatoarele 3 zile.

Pentru astazi si maine disponibile si precipitatiile probabile pe zone geografic. Imagine radar in aceasta dimineata.

Sâmbătă
În sud-vestul, centrul și nord-estul țãrii, precum și în zona montanã instabilitatea atmosfericã va deveni deosebit de accentuatã. Vor fi averse torențiale, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de vânt cu aspect de vijelie și va cãdea grindinã. Cantitãțile de apã vor depãși local 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor manifesta temporar și pe spații restrânse, cu precãdere în Muntenia. În regiunile sudice, vremea se va menține canicularã, disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge frecvent și local va depãși pragul critic de 80 de unitãți, în timp ce în restul zonelor valorile termice vor marca o scãdere accentuatã fațã de ziua precedentã. La nivelul întregii țãri, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în nord și în jurul a 37 de grade în Lunca Dunãrii, iar temperaturile minime se vor situa între 12 și 21 de grade.

Duminică
Vremea va fi în general instabilã în regiunile intracarpatice și în zona montanã, iar în timpul zilei și în Moldova, zone în care, pe arii relativ extinse, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, frecvente descãrcãri electrice și intensificãri ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vor fi condiții de grindinã, iar în vest și sud-vest cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp. Temperaturile maxime, în ușoarã scãdere în sud și sud-est, dar în creștere în restul țãrii, se vor încadra între 24 de grade în nordul Moldovei și pe litoral și 33 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade.

Prognoza meteo Bucuresti 18 – 19 Iunie 2016Prognoza-meteo-Bucuresti-18-19-Iunie-2016

Sâmbătă
Vremea se va menține cãlduroasã, canicularã la amiazã, când și disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minima va fi de 19…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi va avea înnorãri temporar accentuate și, cu precãdere la începutul nopții, vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Duminică
Deși regimul termic va marca o scãdere ușoarã, vremea se va menține caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea unele intensificãri în timpul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimã va fi de 18…19 grade.

Meteograma Bucuresti

Aici se poate citi mai mult despre avertizarile in vigoare: Avertizari Meteo Romania

Ziua SambataPrognoza-meteo-Romania-18-Iunie-2016-ziua Temperaturi-Duminica
La NoaptePrognoza-meteo-Romania-18-2016-noaptea Temperaturi-Duminica-dimineata

Ziua Duminica Prognoza-meteo-Romania-19-Iunie-2016-ziua Temperaturi-maxime-sambata
Noaptea DuminicaPrognoza-meteo-Romania-19-Iunie-2016-noaptea Temperaturi-Luni-Dimineata

 

Radar Romania si Acoperire Nori in Timp Real:

rainTMC
visual5hdcomplete

Precipitatii astazi – SambataPrecipitatii-astazi-13
Precipitatii maine – DuminicaPrecipitatii-maine-12

Precipitatii LuniPrecipitatii-Luni-2

Radar ANM

 

 

Credit: INMH, wetteronline.de, Meteoplus

The user assumes the entire risk related to its use of this data.
www.stirimeteo.com is providing this data “as is”.
www.stirimeteo.com disclaims any and all warranties, whether express or implied, including (without limitation) any implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.
In no event will stirimeteo.com be liable to you or to any third party for any direct, indirect, incidental, consequential, special or exemplary damages or lost profit resulting from any use or misuse of this data.
Utilizatorul își asumă întregul risc legat de utilizarea acestor date.
www.stirimeteo.com furnizeaza aceste date “ca atare”.
 www.stirimeteo.com declina orice fel de garantii, fie explicite sau implicite, incluzând (fără a se limita) orice garanții implicite de vandabilitate sau potrivire pentru un anumit scop.
În nici un caz stirimeteo.com nu poate sa fie raspunzator catre tine sau la orice terta parte pentru orice daune directe, indirecte sau profit pierdut rezultat din utilizarea sau utilizarea abuzivă a acestor date.

[tp_direct_flights_shortcodes origin=BUH title=”Zboruri ieftine din Bucuresti” limit=40 paginate=true ]

[tp_direct_flights_shortcodes origin=CLJ title=”zboruri ieftine din Cluj” limit=20 paginate=true ]

Leave a Reply