Prognoza meteo Romania 16 – 17 Iulie 2016 #Romania (Romania weather forecast for today).

Prognoza meteo Romania 16 – 17 Iulie 2016 #Romania #vremea (Romania weather forecast for today).

Buna dimineata. Aici puteti vedea prognoza meteo INMH pentru Bucuresti si Romania pentru 48 ore. Pentru Bucuresti este prezentata evolutia pentru urmatoarele 3 zile.

Pentru astazi si maine disponibile si precipitatiile probabile pe zone geografic. Imagine radar in aceasta dimineata.

Sâmbătă
În vestul, sud-vestul, nordul și centrul țãrii, precum și la munte gradul de instabilitate atmosfericã va fi pronunțat, iar în Banat, Crișana și în jumãtatea de vest a Olteniei, vremea va fi mai rece decât ar fi normal pentru aceastã datã. Cerul va prezenta înnorãri temporar accentuate și vor fi averse torențiale, frecvente descãrcãri electrice. Cantitãțile de apã vor depãși local 25…30 l/mp și izolat 50 l/mp, iar în nordul Olteniei, jumãtatea de vest a Transilvaniei și în nordul Crișanei se vor cumula peste 60…70 l/mp. În restul țãrii, cerul va fi variabil, iar fenomenele specifice instabilitãții atmosferice se vor semnala pe spații restrânse, mai ales spre searã și la începutul nopții. Dar, în regiunile sud-estice, în mare parte din zi, disconfortul termic va fi ridicat, în condițiile în care indicele temperaturã-umezealã se va situa peste pragul critic de 80, iar canicula va persista în sudul și estul Munteniei, în partea continentalã a Dobrogei și în sudul Moldovei, unde maximele termice vor atinge izolat 37 de grade, plecând de la 20 de grade în Banat și Crisana. Vântul va prezenta intensifcãri temporare în cea mai mare parte a țãrii, iar în timpul ploilor acestea vor fi puternice și trecãtor va lua chiar aspect de vijelie. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade.

Duminică
În regiunile vestice și sud-vestice, cerul va fi mai mult noros și local va ploua în general slab. În nordul și în centrul țãrii, în zona montanã și submontanã instabilitatea atmosfericã va crește în special în a doua parte a zilei și la începutul nopții și se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse cantitãțile de apã vor depãși 20…30 l/mp și va cãdea grindinã. Fenomenele pot fi mai severe în zona Carpaților Orientali, în nordul și în centrul Moldovei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Din punct de vedere termic, în estul și sud-estul țãrii va fi o zi cãlduroasã, izolat canicularã dupã-amiaza în sudul și în estul Moldovei, unde disconfortul termic va fi accentuat, în schimb în regiunile vestice vremea va fi rãcoroasã. Temperaturile maxime se vor încadra între 19…20 de grade în Dealurile Banatului și ale Crișanei și 36 de grade în estul Moldovei; minimele termice vor fi cuprinse între 13 și 19 grade, mai ridicate în sud-est, cu 22…23 de grade pe litoral.

Prognoza meteo Bucuresti 16 – 17 Iulie 2016Prognoza-meteo-Romania-6-17-Iulie-2016-Bucuresti Prognoza-meteo-Romania-6-17-Iulie-2016-Avertizari Prognoza-meteo-Romania-6-17-Iulie-2016-Maine

Sâmbătă
Vremea se va menține canicularã, iar disconfortul termic va fi ridicat în cea mai mare parte a zilei. Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar minima de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil cu înnorãri mai ales în cursul nopții, când probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilitãții atmosferice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat, unele intensificãri în prima parte a intervalului.

Duminică
Deși valorile termice vor marca o scãdere ușoarã, vremea va mai fi cãlduroasã dupã-amiaza când temperatura aerului va urca pânã la 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în a doua parte a zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat. Minima termicã va fi de 16…17 grade.

Meteograma Bucuresti

Aici se poate citi mai mult despre avertizarile in vigoare: Avertizari Meteo Romania

Ziua SambataPrognoza-meteo-Romania-16-Iulie-2016-ziua Temperaturi-astazi-6
La NoaptePrognoza-meteo-Romania-16-Iulie-2016-noaptea Temperaturi-maine-dimineata-6

Ziua DuminicaPrognoza-meteo-Romania-17-Iulie-2016-ziua Temperaturi-maine-3
Noaptea DuminicaPrognoza-meteo-Romania-17-Iulie-2016-noaptea Temperaturi-Luni-dimineata

 

Radar Romania si Acoperire Nori in Timp Real:

rainTMC
visual5hdcomplete

Precipitatii astazi – SambataPrecipitatii-astazi-13
Precipitatii maine – DuminicaPrecipitatii-maine-13

Precipitatii LuniPrecipitatii-Luni-1

Radar ANM

 

 

Credit: INMH, wetteronline.de, Meteoplus

The user assumes the entire risk related to its use of this data.
www.stirimeteo.com is providing this data “as is”.
www.stirimeteo.com disclaims any and all warranties, whether express or implied, including (without limitation) any implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.
In no event will stirimeteo.com be liable to you or to any third party for any direct, indirect, incidental, consequential, special or exemplary damages or lost profit resulting from any use or misuse of this data.
Utilizatorul își asumă întregul risc legat de utilizarea acestor date.
www.stirimeteo.com furnizeaza aceste date “ca atare”.
 www.stirimeteo.com declina orice fel de garantii, fie explicite sau implicite, incluzând (fără a se limita) orice garanții implicite de vandabilitate sau potrivire pentru un anumit scop.
În nici un caz stirimeteo.com nu poate sa fie raspunzator catre tine sau la orice terta parte pentru orice daune directe, indirecte sau profit pierdut rezultat din utilizarea sau utilizarea abuzivă a acestor date.

[tp_direct_flights_shortcodes origin=BUH title=”Zboruri ieftine din Bucuresti” limit=40 paginate=true ]

[tp_direct_flights_shortcodes origin=CLJ title=”zboruri ieftine din Cluj” limit=20 paginate=true ]

Leave a Reply