Prognoza meteo Romania 27 – 28 Decembrie 2020 #Romania #vremea

Prognoza meteo Romania 27 – 28 Decembrie 2020 #Romania #vremea.

Duminică 27 Decembrie

Vremea se va menţine în general închisă, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse. În special la începutul zilei, vor mai fi ninsori şi lapoviţă în sud-vest, centru şi est, la deal şi la munte şi izolat în rest, apoi în mare parte a ţării vor predomina ploile, ce vor depune pe alocuri polei, cu probabilitate mai mare în Moldova, nordul Munteniei şi zonele montane. În jumătatea de sud se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, ce vor depăşi 20…30 l/mp în Carpaţii Meridionali şi Dealurile Subcarpatice. Vântul va sufla tare la munte, cu precădere în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h şi va avea intensificări locale şi temporare şi în restul teritoriului, în special în sud şi sud-vest şi în regiunile estice. În cursul zilei valorile de temperatură vor fi între -1…0 grade în Moldova şi estul Transilvaniei și 10…12 grade în sudul Dobrogei; noaptea, pe fondul pătrunderii unei mase de aer foarte cald, în multe zone din ţară se vor înregistra temperaturi comparabile sau chiar mai ridicate decât cele diurne, iar minimele vor fi cuprinse în general între 0 și 9 grade. Local, mai ales noaptea, se va forma ceaţă.

In Bucuresti, vremea va fi în general închisă. În primele ore vor mai fi posibile precipitaţii mixte, apoi va ploua moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 40…45 km/h. Pe parcursul zilei temperatura aerului se va menține la valori de 2…3 grade, însă noaptea, pe fondul pătrunderii unei mase de aer foarte cald, se vor înregistra 6…7 grade.Prognoza meteo Romania 27 - 28 Decembrie 2020 #Romania #vremeaPrognoza meteo Romania 27 - 28 Decembrie 2020 #Romania #vremeaPrognoza meteo Romania 27 - 28 Decembrie 2020 #Romania #vremea

Luni 28 Decembrie 2020, vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor şi se va încălzi semnificativ în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului în extremitatea de est-sud-est unde pe arii restrânse va mai ploua slab şi local cu ceaţă sau nebulozitate de plafon jos dimineaţa şi noaptea în zonele joase de relief, posibil izolat persistente în sud şi în depresiuni. Vântul va avea intensificări la munte, în special în Carpaţii Meridionali, temporar în regiunile vestice şi pe alocuri în partea de est a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile intramontane şi 7…8 grade în Banat şi pe litoral.

In Bucuresti vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu maximă a temperaturii aerului în jurul a 11 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat în prima parte a zilei, apoi va deveni slab. Minima termică va fi de 1…3 grade. Vor fi condiţii de ceaţă, mai ales în cursul nopţii.Prognoza meteo Romania 27 - 28 Decembrie 2020 #Romania #vremea Prognoza meteo Romania 27 - 28 Decembrie 2020 #Romania #vremea

Credit: Prognoza meteo Romania ANM

Credit: Darksky

Radar Precipitatii ANM

Credit: meteoblue.com, wetteronline.de, www.meteoromania.ro

The user assumes the entire risk related to its use of this data.
www.stirimeteo.com is providing this data “as is”.
www.stirimeteo.com disclaims any and all warranties, whether express or implied, including (without limitation) any implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.
In no event will stirimeteo.com be liable to you or to any third party for any direct, indirect, incidental, consequential, special or exemplary damages or lost profit resulting from any use or misuse of this data.
Utilizatorul îsi asumă întregul risc legat de utilizarea acestor date.
www.stirimeteo.com furnizeaza aceste date “ca atare”.
 www.stirimeteo.com declina orice fel de garantii, fie explicite sau implicite. Se includ  (fără a se limita) si orice garanții implicite de vandabilitate sau potrivire pentru un anumit scop.
În nici un caz stirimeteo.com nu poate sa fie raspunzator catre tine sau la orice terta parte pentru orice daune directe, indirecte sau profit pierdut rezultat din utilizarea sau utilizarea abuzivă a acestor date.

Leave a Reply