Prognoza meteo Romania 7 – 8 Februarie 2021 #Romania #vremea

Prognoza meteo Romania 7 – 8 Februarie 2021 #Romania #vremea.

Prognoza meteo Romania. Find also 10 days Forecast HERE [ maxbutton id=”5″ ] Radar Romania 

Duminică 7 Februarie

 În sudul şi în sud-estul ţării vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate stratiformă sau ceaţă persistente, cu precădere în zonele joase de relief, asociate pe arii restrânse cu burniţă sau ploaie slabă, condiţii în care valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale în prima decadă a lunii februarie. În Moldova vremea va fi foarte rece, cu temperaturi negative pe tot parcursul intervalului, în special în nordul și centrul regiunii, unde precipitaţiile, slabe cantitativ vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, care pe alocuri vor favoriza depuneri de polei. În regiunile intracarpatice, în zonele montane şi submontane vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an; cerul va fi variabil ziua, dar cu înnorări noaptea, când aria ploilor va fi în extindere treptată. În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. Izolat, depuneri de polei se vor semnala şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, precum și în estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste și în sudul Banatului, iar pe arii în general restrânse, temporar şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei și 16…17 grade în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -7 grade în extremitatea de nord a Moldovei și 10…11 grade în sudul Banatului.

In Bucuresti, vremea va fi închisă, cu nebulozitate de plafon jos persistentă şi fără variaţii termice pe tot parcursul intervalului, respectiv valori în jurul a 4 grade la amiază şi în jur de 3 grade spre dimineaţă. Vor fi condiţii de burniţă, iar la începutul intervalului şi noaptea se poate forma ceaţă. Vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo Romania 7 - 8 Februarie 2021 #Romania #vremea Prognoza meteo Romania 7 - 8 Februarie 2021 #Romania #vremea Prognoza meteo Romania 7 - 8 Februarie 2021 #Romania #vremea

Luni 8 Februarie 2021,

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an în aproape toată ţara, exceptând extremitatea de nord-est, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în nordul Moldovei și 18 grade în sudul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Cerul va avea înnorări, iar aria ploilor -în general moderate cantitativ- va cuprinde majoritatea regiunilor; în Moldova vor predomina ploile şi local, în nordul regiunii, vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă, iar în a doua parte a nopţii şi în nord-nord-vest precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În sudul teritoriului ploile vor avea caracter de aversă şi pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla tare la munte, mai ales noaptea, cu rafale ce vor depăşi pe creste 90…100 km/h, viscolind şi spulberând zăpada; intensificări locale şi temporare vor fi şi în celelalte zone, cu viteze mai mari, în general de 50…60 km/h, în vest, în centru şi în sud-est. Izolat şi trecător se va semnala ceaţă.

In Bucuresti, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 5…7 grade. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua; vor fi mai ales averse şi vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, în special seara şi noaptea.

Prognoza meteo Romania 7 - 8 Februarie 2021 #Romania #vremea Prognoza meteo Romania 7 - 8 Februarie 2021 #Romania #vremea

Credit: Prognoza meteo Romania ANM

Credit: Darksky

Radar Precipitatii ANM

Credit: meteoblue.com, wetteronline.de, www.meteoromania.ro

The user assumes the entire risk related to its use of this data.
www.stirimeteo.com is providing this data “as is”.
www.stirimeteo.com disclaims any and all warranties, whether express or implied, including (without limitation) any implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.
In no event will stirimeteo.com be liable to you or to any third party for any direct, indirect, incidental, consequential, special or exemplary damages or lost profit resulting from any use or misuse of this data.
Utilizatorul îsi asumă întregul risc legat de utilizarea acestor date.
www.stirimeteo.com furnizeaza aceste date “ca atare”.
 www.stirimeteo.com declina orice fel de garantii, fie explicite sau implicite. Se includ  (fără a se limita) si orice garanții implicite de vandabilitate sau potrivire pentru un anumit scop.
În nici un caz stirimeteo.com nu poate sa fie raspunzator catre tine sau la orice terta parte pentru orice daune directe, indirecte sau profit pierdut rezultat din utilizarea sau utilizarea abuzivă a acestor date.

Leave a Reply