Prognoza meteo Romania 30 – 31 Iulie 2023 #Romania #vremea

Prognoza meteo Romania 30 – 31 Iulie 2023 #Romania #vremea.

Prognoza meteo Romania. Find also 10 days Forecast HERE [ maxbutton id=”5″ ] Radar Romania 

Duminică 30 Iulie

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, în regiunile sudice și local în cele vestice și estice disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități, iar pe alocuri va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și al Banatului. Din orele după-amiezii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, la început în zonele montane și submontane, iar mai ales spre seară și noaptea, pe arii relativ extinse în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20…25 și izolat 35…40 l/mp și vor fi condiții de grindină. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, cu o probabilitate mai mare în Muntenia și în jumătatea sudică a Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 22 de grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei.

În București, vremea va deveni caniculară, cu o maximă termică de 35…36 de grade și disconfort termic în creștere, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul nopții, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo Romania 30 - 31 Iulie 2023 #Romania #vremea
Prognoza meteo Romania 30 - 31 Iulie 2023 #Romania #vremea
Prognoza meteo Romania 30 - 31 Iulie 2023 #Romania #vremea

Luni 31 Iulie 2023,

Valorile termice vor fi în scădere, dar în sudul și în vestul teritoriului vremea se va menține călduroasă, pe arii restrânsă caniculară în Oltenia și Muntenia, unde și disconfortul termic va rămâne ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în estul Transilvaniei și 21 de grade pe litoal. Cerul va fi temporar noros și local, mai ales la munte, precum și în centrul și estul țării, vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină.

In Bucuresti,  vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică de 32…33 de grade, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a zilei și noaptea, când vor fi posibile averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo Romania 30 - 31 Iulie 2023 #Romania #vremea
Prognoza meteo Romania 30 - 31 Iulie 2023 #Romania #vremea

Temperaturi, Temperaturi resimtite, Precipitatii, Vant, UV index, Acoperire nori. Vremea. Prognoza vreme din 3 in 3 ore.

Radar/Precipitații ANM

Credit :  www.meteoromania.ro, , wetteronline.de 

www.stirimeteo.com is providing this data “as is”.
www.stirimeteo.com disclaims any and all warranties, whether express or implied including (without limitation) any implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.
In no event will stirimeteo.com be liable to you or to any third party for any direct, indirect, incidental, consequential, special or exemplary damages or lost profit resulting from any use or misuse of this data.
Utilizatorul îsi asumă întregul risc legat de utilizarea acestor date.
www.stirimeteo.com furnizeaza aceste date “ca atare”.
www.stirimeteo.com declina orice fel de garantii, fie explicite sau implicite. Se include (fără a se limita) si orice garanții implicite de vandabilitate sau potrivire pentru un anumit scop.
În nici un caz stirimeteo.com nu poate sa fie raspunzator catre tine sau la orice terta parte

Leave a Reply